Siirry sisältöön

Referenssit

Porin suunterveydenhuolto

Hygga Flow toiminnanohjausjärjestelmä ja sitä myötä uusi toimintamalli otettiin käyttöön Porin keskushammashoitolassaan lokakuussa 2017.  Käyttöönotto sujui mutkattomasti muuttaen entisiä toimintatapoja sujuvammiksi ja helpommiksi myös henkilöstölle. Hyggan palvelutiimin tuella Porissa Kehräksi nimetty toimintamalli on otettu hienosti vastaan henkilöstön ja asiakkaiden keskuudessa.

Suun terveydenhuolto uudelle aikakaudelle

Kehrä on Porissa uusi suun terveydenhoidon toimintatapamalli, jossa eritoten perusterveiden aikuisten asiakkaiden koko hammashoito pyritään tekemään yhdellä käynnillä. Tällä tavalla asiakasvirtaa pystytään ohjaamaan aiempaa tehokkaammin, eikä hoidossa tarvitse käydä useita kertoja. Jo aloitusviikon potilaista 70 %:lla tarvittava hoito valmistui yhdellä käynnillä. Porin Kehrään otetaan potilaat joustavasti ilman perusturvan sisäisiä rajoja – vaikka Merikarvialta ja Ulvilasta. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Kehrä- ratkaisuun ja positiivista palautetta on tullut Porin henkilöstölle paljon.

Hyggan palvelutiimin toimintaa kiitellään Porin suunnalta hyväksi ja nopeaksi, apua ja neuvoa on saatu aina tarpeen mukaan. Muutoksen ovat huomanneet myös heidän asiakkaansa. Heti toiminnan alkuvaiheessa asetettiin Hyggan kanssa yhteistyössä tärkeimmäksi tavoitteeksi jonojen purkaminen. Jo ensimmäisen kuukauden aikana jonotusaika puolittui puolesta vuodesta kolmeen kuukauteen. ”Asiakkaat ovat todella tyytyväisiä! Varsinaista jonoa meillä ei enää edes ole”.  kertoo Porin vastaava hammaslääkäri Riitta Eskola nykytilanteesta. Porissa toimintamalli on tällä hetkellä käytössä kymmenessä hoitohuoneessa.

Monipuolisempi työnkuva

Henkilöstö kokee Hyggan toimintamallin muuttanen heidän työnkuvaansa entistä monipuolisemmaksi ja palkitsevammaksi. ”Suuhygienistit toimivat välillä hoitajina, ja hammaslääkäri/hoitajaparien vaihtelut tuovat mukavaa piristystä työhön. Täydentäjän tärkeä rooli sujuu hyvin uuden mallin ansiosta, ja helpottaa siten hoitajien työtä.”kiittelee Eskola. Osaaminen kehittyy, kun työnkuvaa pääsee laajentamaan.  Työn monipuolistumisen lisäksi kiireen tunne on vähentynyt. Ammattilainen voi keskittyä ydinosaamiseensa rauhassa, edistäen potilaan laadukasta hoitoa ja huolellista tekemistä.

Toiminta koronapandemian aikana

Koronaepidemia on vaikuttanut suun terveydenhuollon toimintaan myös Porissa. Maaliskuun 2020 puolen välin jälkeen kiireettömän hammashoidon ajat jouduttiin peruuttamaan ja tulevat hoidot suunnittelemaan niin, että ne voitiin toteuttaa poikkeustilanteessa turvallisesti.

Tutustu Porin suun terveydenhuollon päivystysluonteisiin toimintaan ja lue nykyisen Porin kaupungin johtavan ylihammaslääkärin Katja Lepistön sekä vuoropäällikkö Jaana Ojalehdon haastattelu tästä.

Porin kaupungin kokemuksiin Hygga Flow-mallista voit tutustua myös alla olevan videon muodossa.

Uutisia Porista:

Yle Uutiset
Mediuutiset