Siirry sisältöön

Referenssit

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen suunterveydenhuolto

Hyggan toimintamallin sai vauhdikkaan alun Eksotessa (Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä) maaliskuussa 2017. Hygga Flow:n kustannustehokas malli valittiin Eksotessa käyttöön Imatran hammashoitolaan. Käyttöönottoa varten Hygga järjesti koulutuksia sekä paikan päällä että Helsingissä.  Onnistuneen aloituksen ja kuluneen yhteistyön myötä havaittiin tarve ajanvarauksen kehittämiselle: Lifecare-integraatio otettiin käyttöön Imatralla huhtikuussa 2018.

Enemmän hoidettuja potilaita

Hygga Flow-mallin käyttöönoton tuomat hyödyt on havaittu Eksotessa nopeasti. Eksoten alueella onnistuttiin hoitamaan jopa 650 asiakasta enemmän vuonna 2017 kuin 2016.  Toiminnan sujuvoituminen on tuonut positiivista palautetta niin henkilöstön, kuin asiakkaidenkin puolelta. ”Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Hammashoitoa jännittävät asiakkaat ovat kiitelleet palautteissa sitä, ettei tarvitsee jännittää kuin kerran.” kertoo Eksoten entinen suun terveydenhuollon ylihammaslääkäri Maarit Natunen.

Hyggan käyttöliittymän päivitys vastaamaan Etelä-Karjalan hyvinvointialueen tarpeita

Vuoden 2024 alussa Imatran hammashoitolaan päivitettiin Hyggan uusi käyttöliittymä. Päivitys toi tullessaan monipuolistuneita raportoinnin työkaluja lähijohtamiseen sekä uusia toiminnallisuuksia tukemaan ammattilaisten päivittäistä työtä. Käyttöliittymän päivityksen yhteydessä henkilökunta äänesti toimintamallille nimen SuunVuoksi ja kehittivät työyhteisönä toimintamallin prosesseja ja yhteisiä pelisääntöjä. Tämä on selkeästi tuottanut tulosta, sillä kevään 2024 Benchmark-tapahtumassa Etelä-Karjalan hyvinvointialue loisti kerralla kuntoon prosentillaan.

Lue uutinen aiheesta:

Etelä-Saimaan uutiset