Siirry sisältöön

Referenssit

Keski-Suomen hyvinvointialue

Keski-Suomen hyvinvointialueen suunterveydenhuolto

Hygga Flow- toimintamalli otettiin käyttöön Jyväskylässä maaliskuussa 2015. Projekti alkoi pilottihankkeena ja onnistuneiden tulosten myötä on edelleenkin käytössä yhdeksän vuotta myöhemmin Keski-Suomen hyvinvointialueella. Hankkeen alkuvaiheessa koulutukseen panostettiin erityisen paljon: työntekijöitä saapui koulutettavaksi Kampin Hygga-klinikalle käytännön oppiin. Hyggan palvelutiimi oli myös paikan päällä ensimmäisinä päivinä vastaamassa kysymyksiin ja seuraamassa, että kaikki menee suunnitelmien mukaisesti.

Vaikuttavat tulokset

Käyttöönoton jälkeen pilottiprojektista toteutettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa tutkimus mallin hyödyistä julkisella puolella. Tulokset olivat vaikuttavia:
Aalto-yliopiston tutkimus (Nenonen,T. 2015) todistaa, että Hyggan modernin toimintamallin avulla on mahdollista tehdä +90% enemmän toimenpiteitä ja hoitaa +68% enemmän potilaita vuosittain verrattuna perinteiseen malliin ottaen huomioon kliinisen henkilöstön määrän.

Keski-Suomen hyvinvointialueen henkilöstö on ollut erityisen tyytyväinen malliin ja hyvään yhteistyöhön Hyggan kanssa.

Vakiinnuttanut paikkansa osana jyväskyläläisten suunterveydenhuoltoa

Vuonna 2024 Jyväskylän ”Jyme”-toiminnasta on tullut tärkeä osa alueen peruspalveluita. ”Vuoropäälliköt raportoivat viikoittain siitä, kuinka tyytyväisiä potilaat ovat Jymen toimintaa ja mahdollisuuteen saada enemmän hoitoa yhdellä käyntikerralla. On ollut erittäin antoisaa toimia yhteistyössä Jyväskylässä sijaitsevan Palokan hammashoitolan kanssa,” kertoo Hyggan palvelupäällikkö Salla Hårdh.