Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Terveisiä Tampereen Verkostopäiviltä

Tietojohtamisen VII- Verkostopäivät järjestettiin 17.-18.1.2019 Tampereella. Tunnelma paikan päällä oli innostunut Tampere-talon luodessa mahtavat puitteet yli 150 vieraan tapahtumalle. Kokonaisuudesta rakentui monipuolinen katsaus tiedolla johtamisen eri osa-alueisiin ja toiminnan kehittämisen uusiin ratkaisuihin. Tilaisuudessa onnistuttiin hienosti vaalimaan aiemmista tapahtumista tuttua tiedon jakamista ja avointa ilmapiiriä.

Data on uusi öljy

Tietoa tarkasteltiin eri näkökulmista, tosin ”data on uusi öljy” -vertauksilta ei tuskin vältytty monessakaan esityksessä. Kuten Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen totesi: ”Data ei kuitenkaan kulu käytössä, eikä sitä tule pitää putkissa irrallaan ihmisistä.

Hyggan esityksessä ”Toiminnan datalähtöinen kehittäminen” digipalvelujohtaja Christoffer Nordström ja palvelupäällikkö Ada Halsas jatkoivat samoilla linjoilla korostaen myös ”öljyn” laadun merkitystä: ”Väärää bensaa ei kannata lorauttaa tankkiin ja virheellisen datan pohjalta ei kannata tehdä kehityssuunnitelmia. Tärkeintä on tehdä päätöksiä aidon toiminnan mukaisella tiedolla.” totesi Nordström.

Kiitos kaikille osallistujille onnistuneesta tapahtumasta!