Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Koronapandemian vaikutukset terveydenhuollon palvelujen saatavuuteen

Koronapandemia on vaikuttanut valtakunnallisesti terveydenhuollon palvelujen saatavuuteen. Yle uutisoi marraskuussa suun terveydenhuollon hoitovelasta koronapandemian seurauksena. Perustuen THL:n laatimaan laajaan raporttiin koronapandemian vaikutuksista sosiaali- ja terveyspalveluihin, jopa satojen tuhansien ihmisten hammashoito siirtyi ja suun terveydenhuollon hoitovelkaa on THL:n arvion mukaan yli 1,3 miljoonaa käyntiä.

Suun terveydenhuollon hoitosuman ja hoitojonojen purkaminen vaatii aikaa ja resursseja. Työsarkaa riittää pitkään, jotta hoitojonoja päästään lyhentämään ja nopeuttamaan myös kiireettömään hoitoon pääsemistä hoitotakuun sallimassa ajassa. Koronapandemian aikana niin Raumalla kuin Porin perusturvan alueella on voitu tarjota pääsyä kiireettömään hammashoitoon hoitotakuun sallimissa rajoissa ja hoitoon pääsee alle kolmessa kuukaudessa. Sekä Porissa että Raumalla hyödynnetään Hygga Flow-mallia, jonka avulla mahdollistetaan joustavat hoitoajat ja asiakasvirran saumaton ohjaus.

Porissa ja Raumalla on tehty hyvää työtä suun terveydenhuollon parissa ja Hyggalla on ollut kunnia olla mukana kehittämässä ja parantamassa suun terveydenhuoltoa Satakunnassa. Ylen uutiseen Rauman ja Porin kaupunkien suun terveydenhuollon tilanteesta pääset lukemaan tästä.

Kuinka Hygga Flow-malli sopii teidän toimintaympäristöönne?

Tutustu uuteen toimintamallin soveltuvuusanalyysiin tästä. Ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan miten voisimme parantaa ja nopeuttaa hoidon saatavuutta myös teidän ympäristössänne.