Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Hygga tähyää laajemmin kansainvälisille markkinoille

Hyggan ja Örebron lääniin kuuluvan Lindesbergin kunnan yhteistyö starttasi syksyllä 2020. Lindesbergin kunta otti käyttöönsä Hygga Flow-mallin suun terveydenhuollon asiakasvirran ohjauksessa ja resurssien optimoinnissa.

Tuore loppuraportti osoittaa, että tulokset ovat erittäin positiivisia: Hygga Flow:n avulla jonot suun terveydenhuoltoon lyhenivät kolmeen kuukauteen, kun ne aiemmin olivat kaksi vuotta. Kiitosta järjestelmästä tuli paitsi henkilökunnalta myös asiakkailta: 98 prosenttia kyselyyn vastanneista asiakkaista kertoi voivansa suositella palvelua. Yhteensä vastaajia oli 127. Pilotoinnin jälkeen Lindesberg otti Hygga Flow:n jatkuvaan käyttöön.

– Halusimme laajentaa palvelua Ruotsiin, koska näimme siellä paljon potentiaalia. Ruotsissa julkinen terveydenhuolto ja haasteet pitkien jonojen kanssa ovat hyvin samanlaisia kuin Suomessa. Nyt käymme neuvotteluja, miten jatkamme eteenpäin muualla Örebrossa, kertoo Hyggan toimitusjohtaja Jussi Heiniö.

Maailmalla herännyt kiinnostusta

Ruotsin lisäksi Hygga Flow on hakenut kasvua piloteilla Belgiasta ja Hollannista – ja kasvua pyritään saamaan myös Suomen perusterveydenhuollosta. Kiinnostusta on nyt paljon, mutta toimintakulttuurin muutos voi viedä aikaa.

– Uuden toimintatavan käyttöönotto vaatii aina tietynlaisen kulttuurin muutoksen: henkilöstön on oltava siihen valmis, muuten ratkaisu ei muuta mitään. Erityisesti korona-aika on haastava isoille muutoksille. Örebrosta saimme nyt vahvaa dataa erityisesti ruotsalaisille suun terveydenhuollon ammattilaisille, mikä voi edistää laajentumista muihin julkisiin hammaslääkäriasemiin, Heiniö sanoo.

Vahvaa perustaa Hyggalla on järjestelmälleen myös Aalto-yliopiston tekemästä analyysista. Ruotsista Hygga Flow saattaa saada laajempaakin tunnustusta: Örebron klinikka on hakemassa konseptille ympäristöpalkintoa.

– Ympäristöpuoli on vahva myynnin ajuri. Yhdellä käyntikerralla asiakas säästää matkakustannuksista ja toisaalta hoitohuoneita ei tarvitse pestä yhtä tiheästi, kun yhtä potilasta hoidetaan pidempään.

Artikkeli ja haastattelu kokonaisuudessaan Panostajan uutiskirjeessä.
Julkaisemme pian loppuraportin Örebrosta. Pysykää kuulolla!