Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Pauli Nurmi Hyggan uudeksi liiketoimintajohtajaksi

Pauli Nurmi on nimitetty Hyggan liiketoimintajohtajaksi syyskuusta 2023 lähtien. Taustaltaan Pauli on MBA:n tehnyt tietotekniikan diplomi-insinööri. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus sote ICT kentästä ja lähes 30 vuoden kokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä ICT liiketoiminnasta. Nokialla korporaatioaika, start-up-lähtöinen pienyrittäjän arki sekä viimeisimpänä PK-sektorilla työskentely tuovat laajapohjaisen käsityksen eri näköisten ja kokoisten yritysten johtamisesta. Pauli tuo Hyggalle osaamista ja iskukykyä niin Suomen kuin kansainvälistymisen kasvutavoitteiden saavuttamiseen.

Tutustutaan Pauliin

“Edellisessä työtehtävässäni Mediconsultin hyvinvointialueista vastaavana johtajana kävi selväksi, että hyvinvointialueet tarvitsevat paitsi yhdenmukaisia asiakas- ja potilastietojärjestelmiä, niin myös tarvetta toimintamallien uudistamiselle ja niitä tukevien ohjelmistotyökalujen käyttöönotolle. Henkilökohtaisesti minulle on ollut luontevaa siviilipuolella kotipihalta alkaen aina opiskelupiireihin ja lastemme harrastusten kautta vanhempien kesken ja tietysti työelämässä tarttua puhelimeen ja viedä yhteisiä asioita kannustaen ja keskustellen eteenpäin. Luottamuksen ja läpinäkyvyyden ilmapiiri ovat minulle tärkeitä, kun yhteistuumin sote-asioita parannetaan.”

Hyvinvointialueilla esimerkiksi hoitotakuun kiristyminen ja rahoitusvaje tuottavat harmaita hiuksia alueiden johdolle ja päättäjille

“Sote lainsäädännöllä on taipumus lisätä ammattilaisen työtehtäviä ja siten entisestään vähentää asiakkaalle suunnattua työaikaa. Hygga vaikutti minusta piristävältä poikkeukselta sote ICT kentässä. Emme tuo pelkästään ohjelmistoa vaan mukana tuomme hyggalaiset, jotka auttavat asiakkaita johtamisen ja muutoksen arjessa. Muutamme potilasohjausta, emme kliinistä työtä tai organisaation hierarkiaa. Tuotamme mitatusti yli 30 % lisää potilasaikaa suun terveydenhuollossa ja lukuisissa perusterveydenhuollon vastaanottotilanteissa.”

Toiminnan muuttaminen onnistuu samalla, kun henkilökunnan jaksaminen ja viime kädessä asiakaskokemus paranee

“Hyvinvointialueen johtamisessa näkyy laaja professioiden kirjo ja se on joukkuepelaamista monilla eri toimialoilla. Toimialat pitävät sisällään eri tavoin johdettavia joukkueita. Tarvitaan eri pelitaktiikoita ja kullekin joukkueelle oma pelikirja. Valmentajana minun piti huomioida niin jalkapallo- kuin salibandyjoukkueissakin kukin joukkue, kukin pelaaja, kukin pelipäivä ja kukin vastustaja pelikirjamme mukaisesti. Hyvinvointialueella kohtaan toimipaikkojen joukkueita tai tiimejä, joille Hygga pystyy uudistamaan pelikirjan. Käyttöönotamme uudella asiakkaalla 6 viikosta alkaen Hygga Flow -toimintamallin, jolla asiakas johtaa hallitusti tiimiä reaaliaikaisesti, joka päivä muuttuvien tilanteiden läpi. Asiakkaan hymy tavoitteenamme. Tarjoten stressittömämpi arki ammattilaisille.”

Ei ole itsestään selvää, tunteeko Sote ICT toimittaja asiakkaan arkihuolet ja miten niitä helpotetaan

Meillä Hyggalla suutarin lapsilla on myös kengät. Käytämme itse omaa tuotettamme ja Hygga Flow toimintamallia omassa Hyggan hammashuollon toimipisteessä Kampissa Helsingissä. Kyseinen toimipaikka on samalla Show room, jossa useat asiakkaamme ovat oivaltaneet saavutettavat hyödyt ja sittemmin hankkineet palvelun. Toimintamalli luo ammattilaisille stressittömämmän työympäristön, kun asiakaskäyntien sisältöihin ja kestoihin tuodaan joustavuutta. Meillä käy niin suun terveydenhuollon ja perusterveydenhuollon sote ICT ihmisiä runsaasti tutustumassa toimintamalliimme. Mielelläni toivotan asiakkaita ja sote ICT henkilöitä tutustumaan Kamppiin.

Olennaista sote ICT:ssä on se, että sote ICT ratkaisu on koetestattu

Kotimainen Hygga Flow tuote on valmis ja käytössä jo kuudella hyvinvointialueella. Etsin mielelläni yhdessä hyggalaisten kanssa yhä uusien asiakkaiden kanssa tapoja parantaa sekä potilaiden että sote-ammattilaisten asiakaskokemusta suun terveydenhuollossa ja perusterveydenhuollossa. Käymme mielellämme hyvinvointialue sote ICT ja toimialajohdon kanssa läpi niin laskelmin, taustamateriaalein ja demoin, mihin Hygga Flow toimintamalli perustuu ja näytämme, miten sitä käytetään.

Konkreettiset muutokset näkyvät Sote toimialojen arjessa välittömästi

Sain osallistua kahden hyvinvointialueen Hygga Flow käyttöönottoihin syyskuun alussa. Välitön huomioni oli se, että eräänäkin päivänä muutaman lääkärin ollessa yllättäen pois rivistä vain kaksi asiakaskäyntiä peruttiin kyseiseltä päivältä koko yksikössä. Potilasvirta mukautettiin päivän tilanteeseen sopivaksi, eikä ylitöitä tarvittu.

Hyvinvointialueiden toimialajohtoa kiinnostaa henkilökunnan hyvinvointi, asiakaspalaute sekä toimipaikan potilasvirran kehitys

Tiedolla johtaminen on asiakkaillemme olennaista Hygga Flow toimintamallia hyödyntäen. Kuukausittain käymme dataperustaisesti läpi, miten kunkin toimipaikan toiminta on kehittynyt ja miten sitä kannattaa edelleen kehittää. Tämä tuo tilannekuvan sekä yksiköille itselleen, mutta myös alueen korkeimpaan johtoon. Haluan, että kukin asiakkaamme saa näkyvää tulosta aikaan niin ammattilaisten, asiakkaiden kuin hyvinvointialueen taloudenkin näkökulmasta.

Kuukauden omakohtainen kokemus hyggalaisuudesta

“Perustana jokapäiväisessä arjessa on se, että jengi viihtyy. Kun omat työntekijämme viihtyvät, se vaikuttaa asiakkaisiin ja aina potilaisiin saakka myönteisesti. Hyggalla työntekeminen on osoittautunut ammatillisesti laajapohjaiseksi, haastavaksi ja erittäin kannustavaksi. Minut otettiin hyvin toimivaan ja hyvää juttua keskenään heittävään joukkueeseen. Ihmiset huomioidaan ja kaveria autetaan. Me Hyggalla luomme asiakkaillemme parasta mahdollista arkea asiakkaan hymy huomioiden. Asiakkaille ja yhteistyötahoille lopuksi vielä terveiset: Nähdään ja jutellaan kentällä. Usein ja paljon.”

Lämpimästi tervetuloa hyggalaiseksi Pauli, mahtavaa saada sinut mukaan!