Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Hygga mukana Aster-hankkeessa

Hygga on mukana Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vetämässä Aster- hankkeessa. Hankkeessa kehitetään perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalitoimen yhdistävää uutta tietojärjestelmää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Hygga vastaa hankkeessa suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmän sekä Hygga Flow -toiminnanohjausjärjestelmän toimittamisesta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lisäksi hankkeessa ovat mukana Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymät sekä Vaasan sairaanhoitopiiri. Hankkeessa järjestelmän päätoimittajana on Cerner Ireland Limited, jonka alihankkijoina toimivat Hygga ja IBM.

Aster -asiakas- ja potilastietojärjestelmän tavoitteena on parantaa asiakkaiden palvelukokemusta muun muassa parantamalla asiakkaiden ja potilaiden sähköisiä palveluita sekä vahvistamalla asiakkaiden omahoidon mahdollisuuksia. Lisäksi tarkoituksena on sujuvoittaa sosiaali- ja terveydenhuollon  ammattilaisten päivittäistä työtä ja tukea erityisesti eri ammattilaisten välistä yhteistyötä, jotta asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin pystytään paremmin vastaamaan. Uuden järjestelmän avulla asiakkaita voidaan hoitaa kokonaisvaltaisemmin sekä sosiaali että terveydenhuollon puolella.

Lisätietoa hankkeesta pääset lukemaan tästä.

”Tämä on Hyggalle erittäin merkittävä asiakkuus ja hanke, jossa pääsemme osoittamaan kliinisen prosessiosaamisen ja digitaalisten työvälineiden yhteiskehittämisen edelläkävijyyttä laajasti.”

– Atte Niittylä, varatoimitusjohtaja Hygga Oy

Aster-hanke on käynnistynyt virallisesti syyskuussa 2020 vuoden mittaisella suunnitteluprojektilla, jonka tarkoituksena on kartoittaa tulevan järjestelmän toiminnallisuuksia sekä paikallisia tarpeita. Hygga on tiiviisti mukana hankkeessa sekä suunnittelemassa yhdessä Cernerin ja IBM:n kanssa järjestelmän yhteentoimivuutta eri sektoreilla että kartoittamassa hankkeessa mukana olevien alueiden suun terveydenhuollon yksiköiden tarpeita. Hanke on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää Hyggan digitaalisia ratkaisuja entistä monipuolisemmiksi.

– Eeva Saarelainen, projektipäällikkö Hygga Oy