Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Rauman kaupunki ottaa käyttöön Hygga Flow-mallin perusterveydenhuollon kiirevastaanotoilla

Rauman kiirevastaanoton ajanvarauksessa otetaan kokeilukäyttöön Hyggan toiminnanohjausjärjestelmä maanantaina 18.5.2020. Hygga Flow on ollut käytössä Rauman kaupungin suun terveydenhuollossa, paikallisesti nimeltään Halssi, jo vuodesta 2017. Pitkä kokemus mallin käytöstä mahdollistaa järjestelmän jalkauttamisen myös perusterveydenhuollon puolelle.

Toiminnanohjausjärjestelmän avulla tehostetaan toimintaa perusterveydenhuollossa ja järjestelmän avulla pystytään tarjoamaan asiakkaille reaaliaikaisesti tieto hoidon ajankohdasta. Hoidon ajankohdan lisäksi myös vastaanottoajan kesto on joustava.

Altistumisriskin minimointi

Koronaepidemian aikana henkilökunnan ja potilaiden altistumisriski tulee minimoida. Hygga Flow-mallin avulla riskiä voidaan hallita henkilökunnan näkökulmasta minimoimalla ylimääräisten potilaskontaktien määrää ja potilaiden osalta järjestämällä hoitoon pääseminen niin, että odotusaika hoitolassa on mahdollisimman lyhyt. Odotusajan minimointi vähentää kontaktia odotustilassa muiden hoitoon hakeutuvien kanssa, jolloin altistumisriski pienenee.

”Joustavat hoitoajat antavat turvaa sekä henkilökunnalle että potilaille. Uuden toiminnanohjausjärjestelmän myötä on todennäköisempää, että potilaalle ilmoitettu hoidon aloitusaika on lähempänä todellista vastaanotolle pääsyn ajankohtaa”, kertoo vastaava ylilääkäri Lucy Jokela Rauman kaupungin tiedotteessa.

Terveyspalvelujen kehittäminen tulevaisuudessa

Hygga on mukana kehittämässä laaja-alaisesti terveyspalveluita Rauman kaupungin kanssa. Tulevaisuudessa tavoitteena on mahdollistaa palvelujen hyödyntäminen monialaisesti Hygga Flow-mallin avulla.

Rauman kaupungin tavoitteena on lisätä yhteistyötä suun terveydenhuollon Halssi-toiminnan kanssa, jolloin suun terveydenhuollon kiirevastaanotolta voitaisiin Hygga Flow-mallin avulla kontaktoida myös esimerkiksi kiirevastaanoton lääkäriä ja tarvittaessa asiakas voitaisiin joustavasti ohjata suoraan lääkärin vastaanotolle.

Lue lisää kokemuksista Raumalla tästä

Uutisia Raumalta:
Rauman kaupunki
Satakunnan Kansa