Siirry sisältöön

Referenssit

Rauman suun- ja perusterveydenhuolto

Rauman kaupunki valitsi Hyggan toimintamallin oman suun terveydenhuollon yksikkönsä toimittajaksi vuonna 2016. Paikallisesti Halssi -nimen saanut suun hoidon toimintamalli otettiin käyttöön 9. tammikuuta vuonna 2017.  Malli toimii normaalin vastaanottotoiminnan ohessa ja sen pyrkimyksenä on hoitaa yhdellä hammashoidon käynnillä mahdollisimman paljon kerralla kuntoon.  Halssi -järjestelmän käytössä on tällä hetkellä 8 hoitohuonetta.

Malli etenee perusterveydenhuoltoon

Rauman projekti lähti vauhdikkaasti liikkeelle yhteisillä tapaamisilla, joissa kartoitettiin yksikön nykytilanne ja erityiset tarpeet tulevaa varten. Nimetty palvelupäällikkö ohjasi projektia suunnittelusta sujuvaan käyttöönottoon asti. Palvelupäällikön rooli toiminnan tukena jatkuu läpi yhteistyön, ja on myös tärkeässä roolissa mallin kehityksessä.  Palvelutiimi on koettu hyvin hyödylliseksi osaksi toimintamallin hyödyntämistä, ja tiimin tarjoamaan tukeen ollaan oltu Raumalla hyvin tyytyväisiä. Onnistuneen yhteistyön myötä Rauma on valinnut Hyggan toimintamallin pilotointiprojektin myös kaupungin perusterveydenhuollon puolelle.

Yhteishenki kasvuun Hyggan mallilla

Asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta Hyggan toimintamallin käyttöönoton myötä.  ”Jonot ovat haihtuneet ja asiakkaat pääsevät huomattavasti aiempaa nopeammin hammashoitoon! Asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä uudistukseen.” iloitsee Rauman vastaava hammaslääkäri Kati Isotupa.  Asiakkaiden onnistuneeseen asiakaskokemukseen vaikuttaa myös kasvanut hyvinvointi henkilöstön keskuudessa.

Hyggan toimintamalli on herättänyt erityistä kiitosta henkilöstölähtöisyydestään työpaikalla. Perinteisessä mallissa työparit pysyvät työpaikoilla useimmiten samoina. Hyggan toimintamallissa ensimmäinen vapaa ammattilainen valikoituu vastaanottamaan potilasta, satunnaisen työparin kanssa. ”Yhteishenki on kasvanut työpaikalla! Ennen monet olivat sivuhoitoloissa aina saman työparin kanssa ja näkivät muita työkavereita vain palavereissa. Nykyään työparit vaihtuvat ja työkavereita näkee enemmän: tämä tuo merkittävästi uutta intoa ja ideoita työhön.” kiittelee Isotupa.

Henkilöstölle on myös tärkeä etu, että hoitoaikaa on mahdollista säädellä myös hoidon aikana. ”Työstressi vähentyy ja keskittyminen ei mene aikataulun murehtimiseen. Voin tarvittaessa myös vähentää aikaa suunnitellusta, jolloin kliininen aika voidaan hyödyntää paremmin. Paremman työrauhan myötä hoidon laatu pysyy erinomaisena.” kertoo Isotupa hoitoprosessista.

Uutisia Raumalta:

Rauman Kaupunki
Satakunnan Kansa
Satakunnan Kansa
Länsi-Suomi

Yle uutinen 14.12.2021 Kysely: Raumalaiset aiempaa tyytyväisempiä kotikaupunkiinsa, eniten kasvanut tyytyväisyys hammaslääkäripalveluihin