Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Katse kohti ensi vuotta ja sujuvampaa terveydenhuollon arkea

Vuosi 2020 lähestyy loppuaan ja melkoinen vuosi onkin ollut kyseessä. Terveydenhuollon ammattilaisia, asiakkaita ja heitä yhdistäviä palveluprosesseja on testattu rajusti vallitsevilla poikkeusoloilla. Vaikka tällaista ei olisi toivonut tapahtuvaksi ja palaisimme mielellään normaaliolosuhteisiin mahdollisimman pian, on tämä ajanjakso opettanut meitä kaikkia merkittävällä tavalla. Välillä muutos voi tapahtua nopeasti, olla vaikutuksiltaan suuri ja epätoivottavakin – siitä huolimatta meidän tehtävä on varmistaa sujuvat palvelut myös muuttuvassa maailmassa.

Olemme Hyggalla erikoistuneet terveydenhuollon muutoksen johtamiseen ja sujuvaan arkeen. Operoimme edelleen Suomen suurinta yksityistä hammaslääkäriasemaa, jossa tarjoamme myös merkittävänä osana julkisen sektorin suunterveyden palveluita Helsingin kaupungille. Näitä oman klinikan oppeja viemme myös asiakasorganisaatioille, joita tuemme heidän päivittäisessä toiminnassa neljässä maassa ja yli kymmenessä yksikössä. Etenkin nyt poikkeusoloissa on pidetty toimintamallista, jossa voi tarvittaessa ”kilauttaa kaverille” ja pohtia parasta tapaa järjestää palvelut toimintaympäristön muuttuessa nopeasti. Käytössämme on tätä tukemaan usean vuoden benchmark-data sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta.

Yli 100 hyggalaisen voimin kehitämme myös jatkossa omia sote-tietojärjestelmiä, joista meillä on jo 10 vuoden kokemus. Hygga Flow -toiminnanohjaus onkin kliinisen henkilöstömme ohjauksessa syntynyt työkalu sujuvan arjen takaamiseksi, jota elämme todeksi joka päivä klinikallamme. Hyviä ideoita meillä on paljon ja vielä enemmän niitä on asiakkaillamme. Siksi pidämme nyt yhteyttä tiiviisti esimerkiksi verkkoseminaareissa, jotta voimme oppia nykyisiltä asiakasorganisaatioilta ja jalostaa ideat palvelumme myötä myös uusille asiakkuuksille. Teemme tämän lisäksi toimintaympäristön soveltuvuusanalyyseja etätyönä tästä ”Kerralla Kuntoon” -mallista kiinnostuneille.

Toivottakaamme uusi vuosi 2021 tervetulleeksi toiveikkaana, vaikka edeltävän vuoden taakkaa joudutaan osin kantamaan erityisjärjestelyiden ja hoitovelan osalta varmasti. Hygga haluaa rohkaista  tekemään hallittuja muutoksia kohti sujuvampaa terveydenhuollon arkea – voimme samalla purkaa hoitojonot yhdessä kestävällä tavalla.

Rauhallista joulua ja mahtavampaa uutta vuotta 2021 toivottaa koko Hyggan tiimi.

Atte Niittylä
varatoimitusjohtaja