Siirry sisältöön

Referenssit

Porvoon suunterveydenhuolto

Hygga aloitti suun terveydenhuollon yhteistyön Porvoon kaupungin kanssa maaliskuussa 2017. Porvoossa Hygga Flow-toimintamallilla toimivia hoitohuoneita on käytössä 9. Porvoon kaupunki on nimittänyt toimintamallinsa ”Sujuva suu”-klinikan toiminnaksi. Onnistuneen käyttöönoton takasi Porvoon oman projektipäällikön ja Hyggan palvelupäällikön tiivis yhteistyö. Käyttöönottovaiheessa pidettiin säännöllisiä projektipalavereja, ja Hyggan palvelupäälliköt kävivät tapaamassa henkilöstöä paikan päällä. Tukea annettiin etenkin resurssisuunnittelun saralla.

Ajan myötä Porvoossa on noussut esiin uusia tarpeita, joihin Hygga on vastannut mm. uudella itseilmoittautumislaitteella ja Effica-integraatiolla.

Kasiluokkalaisten tarkastukset sujuvat hyvin

Syksyllä 2018 Porvoossa kokeiltiin kolmessa koulussa lähes 400 kahdeksannen luokan oppilaan tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä Sujuvassa suuklinikassa erinomaisella menestyksellä. ”Poisjääntejä oli hyvin vähän ja saimme yhdellä kerralla tarkastettua ja hoidettua lähes 90 prosenttia oppilaista” kehuu Porvoon suunterveydenhuollon ylihammaslääkäri Sari Holmberg.

Kahdeksannen luokan oppilaat ovat toisinaan haastava ikäryhmä saada tarkastukseen ja jatkohoitoon. Toimintamallin ansiosta paikalle oli helppo tulla aamulla, heti koulupäivän alussa. Kun hoito suoritettiin pääsääntöisesti kerralla kuntoon, vähentyivät peruuttamattomat käynnit.  Myös ryhmäpaine vaikutti siihen, että lähes kaikki oppilaat tavoitettiin hammastarkastukseen.

Asiakastyytyväisyys nousussa

Uuden toimintamallin myötä Porvoon asiakastyytyväisyys on hyvin korkealla. Asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta: ”Sujuva suu -palvelu Näsin hammashoitolassa on hyvää asiakaspalvelua. Aikaikkuna toimii hyvin ja ihmiset ovat ammattitaitoisia ja ennen kaikkea ystävällisiä” kertoo tyytyväinen asiakas palautteessaan.

Vuonna 2018 tehdyn asiakaskyselyn perusteella suun terveydenhuollon asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä asiakaspalveluun” kehuu Porvoon osastonhoitaja Heli Sjöblom.

 

Uutinen: Porvoon kaupunki
Uutinen: Porvoon kaupunki