Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Hygga juhlii 10-vuotissyntymäpäivää!

Hygga täytti kiitettävät 10 vuotta lokakuussa 2020. Paljon on tapahtunut tämän kymmenen vuoden aikana ja toivomme, että seuraavat 10 vuotta ovat myös yhtä antoisia ja kehittäviä.

Rohkeutemme tehdä asioita eri tavalla on ajanut meidät tuottamaan elämäniloa jo yli puolelle miljoonalle ihmiselle. Tiiviissä yhteistyössä oman hammasklinikkamme eri ammattiryhmien kanssa olemme kehittäneet terveydenhuollon toiminnanohjauskonseptin, joka tutkitusti auttaa organisaatioita kehittämään toimintaansa olemassa olevilla resursseilla. Yhteinen missiomme on luoda terveydenhuoltoalan palvelut sujuvammiksi ja mahdollistaa parempi saatavuus kaikille.
Ainutlaatuinen yhdistelmämme käytännön kliinistä kokemusta ja tietoteknisen, rohkean kehityksen osaamista mahdollistavat kasvualustan myös yrityksemme tulevaisuuden innovaatioille. Odotamme innolla tulevaa!

Haluammekin kiittää mahtavaa henkilöstöämme, joka on vahvalla osaamisella ja motivaatiolla mahdollistanut Hyggan toiminnan kehityksen ja uusien ratkaisujen tarjoamisen. Kiitos hyggalaiset, että olette mukana mahdollistamassa paremmat terveydenhuollon palvelut kaikkien saataville! Kiitos myös asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja kaikille, jotka mahdollistatte toimintamme jatkumisen ja kehittämisen myös tulevaisuudessa. Tästä on hyvä jatkaa kohti Hyggan seuraavaa vuosikymmentä!

Mistä lähdimme liikkeelle ja missä mennään nyt?

Tässä muutamia virstanpylväitä matkaltamme:

2010

 • Yhtiömme perustettiin vuonna 2010 halusta tuoda sujuvammat suun terveydenhuollon palvelut kaikkien saataville.
 • Vuonna 2010 Kamppiin avattiin uudella konseptilla toimiva hammaslääkäriasema; Megaklinikka (nykyinen Hygga), joka tuli markkinoille täysin uudenlaisella toimintamallilla, mahdollistaen asiakkaan ja ammattilaisen kohtaamisen joustavalla ja asiakkaan tarpeet huomioitavalla tavalla.
 • Ensimmäinen asiakkaamme Kampin klinikan vastaanotolle astui sisään 7.10.2010.

  2012

 • Terveydenhuollon digitaalisten ratkaisujen kehitys jatkui ja potilastietojärjestelmämme, Megaklinikka CIS, luotiin toimintamme tehostamiseksi.

2015

 • Oman klinikkaliiketoiminnan rinnalle perustettiin palveluliiketoiminta, joka sai alkunsa vuonna 2015 sijoitusyhtiö Panostajan ostaessa enemmistön Hygga Oy:sta.
 • Palveluliiketoiminnan kautta myös muut yksiköt ja julkiset terveydenhuollon sektorit pääsivät hyödyntämään toimintamalliamme organisaatioissaan.
 • Solmimme ensimmäisen julkisen sektorin sopimuksen Jyväskylän kaupungin kanssa keväällä 2015, jolloin Jyväskylässä otetiin käyttöön toiminnanohjausjärjestelmämme.  Lue lisää, kuinka mallimme avulla Jyväskylän kaupungin suun terveydenhuollon hoitojonot lyhenivät viidestä kuukaudesta yhteen kuukauteen.
 • Vuonna 2015 valmistui Aalto-yliopiston tutkimus (Nenonen, T. 2015), joka todistaa toimintamallimme tehokkuuden. Tutkimus osoittaa, että modernin toimintamallimme avulla on mahdollista tehdä +90 % enemmän toimenpiteitä ja hoitaa +68 % enemmän potilaita vuosittain verrattuna perinteiseen malliin ottaen huomioon kliinisen henkilöstön määrän. Tutustu tutkimukseen tästä.

2017

 • Toimintamallimme otettiin käyttöön useissa Suomen kunnissa. Pori, Porvoo, Rauma, Lappeenranta ja Imatra ottivat toimintamallimme käyttöön kaupunkien suun terveydenhuollossa.
 •  Otimme ensimmäisen jalansijan kansainvälisillä markkinoilla, kun keväällä 2017 Ruotsissa yksityinen hammasklinikka Aqua Dental Express otti mallimme käyttöön.

 2018

 • Brändiuudistuksen myötä nimemme vaihtui Megaklinikasta Hyggaksi.
 • Brändiuudistuksella halusimme vastata modernin terveydenhuollon odotuksiin korostaen toimintamme tärkeitä arvoja. Hygga-nimi juontaa juurensa skandinaavisesta lifestylesta, joka henkii mukavuutta ja laatua, unohtamatta lämpöä ja turvallisuutta. Juuri näitä asioita halusimme välittää ja kokea yhdessä jatkossakin.

 2020 Muutosten ja kehityksen vuosi

Koronapandemia on koetellut koko terveydenhuoltoa ja yhteiskuntaa. Pandemia on pakottanut monet klinikat ja suun terveydenhuollon yksiköt peruuttamaan valtaosan kiireettömän hammashoidon ajoista tai jopa sulkemaan toimipaikat väliaikaisesti. Emme ole kuitenkaan kangistuneet tästä, vaan nähneet tämän myös osittain mahdollisuutena laajentaa toimialaamme ja viestiä mallimme tarjoamista ratkaisuista, joilla voidaan mm. minimoida henkilökunnan ja potilaiden altistumisriski, purkaa tehokkaasti syntyneitä hoitojonoja sekä varmistaa sujuvampi palvelujen saatavuus. Lue lisää Hygga Flown mahdollistamista hyödyistä koronaepidemian aikana ja jälkeen.

Koronapandemian aikana ratkaisujamme kehitettiin myös perusterveydenhuoltoon. Keväällä 2020 Hygga Flow otettiin käyttöön perusterveydenhuollon puolella Porvoon terveysasemalla sekä Rauman kaupungin perusterveydenhuollon kiirevastaanotolla.

“Helposti skaalattavissa oleva toiminnanohjausjärjestelmämme taipuu palvelemaan myös perusterveydenhuollon spesifejä tarpeita. Mallin avulla kiirevastaanoton toimintaan tuodaan uudenlaista hallittavuutta antamalla henkilökunnalle ajantasainen kokonaiskuva toiminnasta. Asiakkaiden hoitokokemus kirkastuu, sillä heille pystytään antamaan parempaa tietoa odotusajasta.  Vastaanoton toiminta sujuvoituu huomattavasti kätevällä hoitoonohjauksella. Toiminnasta kertyvän datan avulla on mahdollista saada uutta tietoa toiminnasta ja siten myös kehittää toimintaa.”

Suomen lisäksi myös kansainvälisillä markkinoilla vahvistettiin Hyggan jalansijaa. Hygga Flow-malli otettiin käyttöön keväällä 2020 kahdella yksityisellä klinikalla Hollannissa, yhdellä belgialaisella klinikalla sekä julkisella puolella Örebrossa, Ruotsissa. Onkin ollut hienoa huomata, miten projekteja voidaan viedä eteenpäin myös poikkeusaikoina ja etäyhteyksin on voitu tukea käyttöönotoissa. Lisätietoa Hollannin projektien käyttöönotosta koronaepidemian aikana pääset lukemaan tästä.

Juhlavuotemme kruunaa kaksi merkittävää sopimusta

Klinikkaliiketoiminnan puolella iloitsemme uudesta sopimuksesta Helsingin kaupungin kanssa. Hygga valittiin Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon ostopalvelutoiminnan tuottajaksi seuraavien kolmen vuoden ajaksi. Sopimus sisältää myös vuoden mittaisen mahdollisen jatkokauden. Toiminta alkoi 1.11.2020 ja Hyggan klinikalle odotetaan yli 60 000 asiakasta ensi vuoden aikana.

Palveluliiketoiminnan puolelle kuuluu myös hyvää. Syksyllä 2020 uutisoimme Hyggan mukana olosta Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vetämässä Aster-hankkeessa, jossa kehitetään perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalitoimen yhdistävää uutta tietojärjestelmää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Vastaamme hankkeessa suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmän sekä Hygga Flow -toiminnanohjausjärjestelmän toimittamisesta.

”Mennyt vuosikymmen luo hyvän pohjan tulevaisuuden kasvulle. Viemme innolla Hygga Flow-malliamme eteenpäin niin kotimaassa kuin kansainvälisesti ja rakennamme ratkaisuja, jotka sujuvoittavat terveydenhuollon tulevaisuuden toimintatapoja.  Klinikkaliiketoiminnan merkittävä kasvu Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon ostopalvelun myötä luo mahtavan perustan toimintamme kehittämiseen ja terveydenhuollon palvelujen saatavuuden parantamiseen. Hyvällä flow:lla kohti tulevaa!” – Jussi Heiniö, CEO

Haluatko kuulla lisää Hygga Flown ratkaisuista ja sen tuomista hyödyistä? Ota yhteyttä, niin katsotaan, voisimmeko auttaa myös sinun organisaatiotasi.