Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Kuulumisia länsinaapurista

Hygga Flow käytössä Lindesbergin kunnassa

Örebro on yksi Ruotsin 21 julkisesta hammashoidon läänistä. Örebroon lääniin kuuluva Lindesbergin kunta otti hammashoidon yksikköönsä Hyggan kerralla kuntoon-toimintatavan käyttöön viime syksynä. Pilottijakso alkoi 3.9.2020 ja jatkuu helmikuun 2022 loppuun asti. Tällä hetkellä Hygga Flow-mallilla operoidaan yhdeksässä hoitohuoneessa kolmena päivänä viikossa.

Hyggan ja Örebron läänin yhteistyön pitkän aikavälin tavoitteena on tarjota potilaalle enemmän hoitoa jokaisella käynnillä ja optimoida resursseja sujuvasti. Yhteistyömme Örebron kanssa on startannut hyvin, vaikkakin käyttöönotto ja tuki on hoidettu etänä koronapandemian vuoksi. Lindesbergin kunta on hyvä esimerkki siitä, miten käyttöönotossa voidaan onnistua myös etäyhteyksin ja tarjota tukea sujuvasti verkon yli. Kuten kaikissa projekteissa ja uusien ratkaisujen läpiviemisessä, tiivis yhteistyö ja halu viedä asioita eteenpäin ovat avaintekijöitä siinä, miten onnistunut lopputulos on. Hygga on mukana tukemassa läpi toiminnan ja tutkimme jatkuvasti yhdessä, miten voisimme vielä sujuvoittaa toimintaa entisestään ja löytää ne parhaat käytännöt, joiden avulla toiminta on entistä sujuvampaa ja tehokkaampaa.

Lindesbergin hammasyksikön toiminnanjohtajan Anna Elvenäsin mukaan yhtenä isona hyötynä mallin käytössä on ollut se, että esimerkiksi sairauslomien takia ajanvarauksia ei ole tarvinnut peruuttaa vaan potilaille voidaan aina osoittaa ammattilainen. Tämä on tuonut helpotusta arkeen ja helpottanut asiakasvirran ohjausta. Yksikön henkilökunnan kokemusten mukaan on ollut erittäin miellyttävää työskennellä mallin kanssa, joka mahdollistaa vähemmän kiireisiä aikatauluja ja stressiä päivän läpiviennissä. Asiakastyytyväisyys on myös parantunut merkittävästi, kun hoitoon pääsee nopeammin ja hoitoa voidaan tarjota enemmän yhdellä kertaa.

Haluammekin kiittää Lindesbergin kunnan henkilökuntaa mahtavasta yhteistyöstä. Tästä on hyvä jatkaa tiivistä yhteistyötä ja kasvattaa Hyggan toimintaa myös länsinaapurissa. Mikäli haluatte kuulla lisää toiminnastamme Ruotsissa, niin olkaa rohkeasti yhteydessä Ruotsin markkinoiden asiakkuuspäällikköömme Anders Strandhiin. Hänet tavoittaa meilistä anders.strandh@hygga.com.

Hyggalaiset toivottavat ihanaa kesää!